torstai 4. joulukuuta 2014

Ranskasta selviydytty!

Nyt on sen verran matkusteltu ja ollut toimintaa, että levähdystauko on paikallaan! Taukoakin blogista on ollut todella paljon, koska Ranskassa ei ollut toimivaa nettiä, mutta ajattelin, että voisin taas tehdä joulukalenteripostauksia, jos teillä on niihin ideoita? Eli laittakaa vain postausehdotuksia tulemaan! :)

Ranskan reissu oli kyllä yksi reissu, jota ei tule unohtamaan. Menimme siis Aysen ja Emilian kanssa Grubuaan, joka sijaitsi noin 40km päässä Pariisista, missä Ranskan ravikoulu ja iso valennuskeskus s.jaitsivat. Voin kyllä kertoa, että en kovin nauttinut reissusta. Koulun kautta toiminta ei oikein ollut mukavaa ja kukaan kouluntallilta ei puhunut engantia kunnolla, joten kaikki oppi sieltä jäi kyllä saamatta. Olisimme myös halunneet nähdä paljon paikkoja, kuten ravimuseon ja klinikan, jotka sijaitsivat ihan lähellä, mutta emme ikinä päässeet niihin käymään.

Ensimmäinen viikko meni koulun omassa tallissa. Aamulla 6.30 ruokkimaan hevoset ja siivoamaan karsinat, sitten aamupalalle, jonka jälkeen talliin ja yhden hevosen ajo. Aamupäivällä oltiin valmiita jo joskus kymmenen aikoihin, jonka jälkeen meillä työssäoppijoilla oli vapaata 15.30 asti! Voi vain kuvitella, kuinka monta kertaa tuli mietittyä, että onko tässä mitään järkeä! Tuoksi ajaksi ei oltu järjestetty mitään toimintaa, mikä oli vähän harmi. Myös aikataulut vaihtelivat alkuperäisistä joista useasti, eikä meille niistä kerrottu mitään, olimme siis harvase kerta väärään aikaan paikalla ja odotimme bussia joka vei tallille...


Kaksi viimeistä viikkoa olimme ammattitreenareiden talleilla. Itse olin John-Michel Roussellin tallissa. Siellä pääsi vähän enemmän kärryille työstä ja mukaan hommaan ja oppikin. Siellä menin 6.30 ruokkimaan hevoset ja otin yöhevoset sisälle, jonka jälkeen kävin aamupalalla. Aamupalan jälkeen ajettiin hevosia, yleensä neljä hevosta päivässä. Koko tallissa oli kahdeksan hevosta. 12 jälkeen pääsi syömään ja iltatallin teko ja hevosten hoito aloitettiin 15-16.30 aikoihin.





Pääsimme kerran harjoittelun aikana käymään Vincennesissä oppilaiden mukana. Oli todella hieno ja iso paikka, täytyy myöntää!





Emilian kanssa käytiin myös Disneylandissa. Se paikka oli jotain niin hienoa! Kaikki ne laitteet ja eri teemat ja koristelut niin hienoja. Harmi vain kun ei ollut kuin yksi päivä aikaa, eikä keretty todellakaan kiertää kaikkea läpi, vaikka kuinka yritettiin kiiruhtaa. Mutta onneksi pääsi käymään edes sen verran! :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti