maanantai 19. tammikuuta 2015

Kehitystä

Nyt on koulu taas päässyt alulleen, liiketoimintasuunnitelmaa, opinnäytetyötä ja ensi jakson lukion stressaamista.. Ensi jakso on siitä helpotus, kun on pelkkää lukiota ja vähän vapaatuntejakin eikä tarvi olla koko ajan viipottamassa eteenpäin, stressataan vasta vähän ennen koeviikkoa.

Loikkarin kanssa ollaan ajeltu kaksi kertaa viikossa. Paavo on ajanut keskiviikkoisin ja minä itse lauantaisin. Kolme viikkoa sitten laput pois, kun ollaan jo opittu kulkemaan asiallisesti kärryjen edessä. Lappujen poisotto ei vaikuttanut ajamiseen mitenkään, eli näin jatketaan.

Toissa viikonloppuna heitin sekinkin ekaa kertaa veks ja varsa toimi yllätykseksi todella hyvin. Viime viikonloppunakin käytiin samoilla vehkeillä lenkillä ja yhtä hyvin varsa käyttäytyi ja toimi. Tällä hetkellä käytetään kuolaimena tavallista raviniveltä, avovehkeitä ja kärryinä pikalukkohiittikärryt.

Tällä hetkellä varsan kanssa ainut huolenaihe on tuo sen kehittyminen. Tuntuu että lapsi painaa jo kotiin päin lenkillä ihan mukavasti ja saa ihan jo pidätellä, ettei tulla liian reipasta kotiin. Loikkari on kehittynyt niin paljon, että oikein pelottaa. Sillä on tähän asti menty kaksi kertaa viikossa noin seitsemän kilometrin lenkkejä, joihin kuuluu hölkkäämistä ja kävelyä. Tällä hetkellä vain hymyilyttää ajessa, mutta samalla pitää yrittää muistaa ottaa rauhallisesti. Pitää varmaan helpottaa reissuja vähän, ettei pian tule kipeäksi kun vielä kasvaa. Se kuitenkin antaa jo paljon ajaessa ja yrittää, joten ei saa mitään turhaa stressaamista aiheuttaa.
Kesällä varsa pääsee kuitenkin laitumelle toisen orivarsan kanssa, mutta siihen asti vielä harjoitellaan kärryjen edessä. 

Ollaan harjoiteltu kääreiden pitämistä jaloissa. Varsa on yllättänyt siinäkin ja pitänyt kääreitä todella hyvin. Aluksi pidettiin kääreitä ajon jälkeen jonkin aikaa, mutta nyt on pidetty jo yönkin yli ja hyvin on pysynyt paikallaan. Ostin vähän aikaa sitten Tokmannilta uudet villapatjat, kun oli niin halpaa. Ostin myös lisäksi satulahuovan, joka maksoi vain 7.90€ ja Arnicapullon, joka maksoi yhdeksän euroa. Ajattelin, että tuo Arnica olisi hyvä vainenkin Nousulle, jolla on noita nivelongelmia.


Piirto juoksee tänään täällä Kaustisella, 5. lähtö, numero 3. Tasoitusajo ja mailin matka. Katsotaan miten menee, en osaa kyllä arvata mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti