lauantai 9. elokuuta 2014

Viimeinen lomaviikko käyntiin ja vihdoin toiset vauvauutiset!

Inssistä läpi pääsenyt ilmoittautuu! Kävin inssissä pari viikkoa sitten ja sain kuin sainkin kortin. Kädet tärisivät ja otsasta valui hiki, kun jännitys oli niin suuri, mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Ja voin sanoa, että paljon varmempi olo ratin takana nyt, kun kortti on taskussa!

Viimeiset kaksi viikkoa olen ollut Toholammin S-marketissa töissä 8-14. En alunperin saanut kesätöitä mistään, mutta kesätyöntekijän sairastuttua sain töitä. Viihdyin kaupalla yllättävänkin hyvin! Oli mukavaa järjestellä ja lapata tavaraa hyllylle, toki kun olin saanut kaiken valmiiksi oli loppuaika vähän tukalaa, kun ei ollut hirveästi muuta tekemistä, mutta kun hommaa oli kunnolla kului aikakin nopeasti, tykkäsin ja voin todellakin mennä uudestaan.

Kunkkareissakin tuli käytyä. Menimme Veeran ja Hennan kanssa koulun edustusaikeissa paikan päälle ja todella mukava reissu tehtiin. Nähtiin myös Jari Sillanpää livenä!!! Ensin olin vähän masentunut lähtemään koulun mukana reissuun, mutta loppujen lopuksi reissu oli todella mukava ja saimme katsoa raveja aivan tarpeeksi. Eliisa oli mukana ja hoiti kaiken muun. Ps. Me käytiin myös VIP-alueella!!
Harmittaa jo ajatella ensi kesää sen kannalta, että olen aika varmastikin kunkkareiden aikaan työharjoittelussa ja jos olen ulkomailla, en ainakaan pääse paikan päälle.. Mutta onneksi siihen on aikaa!

Kunkkareiden lauantai-sunnuntai välisenä yönä Lempi varsoi pikkuisen orivarsan. Todellakin pikkuisen, kun vertaa Suviitan jättiläiseen! :D Pikkupoika on aikalailla siskonsa näköinen, ei voi muuta sanoa. Huomattavasti seurallisempi poika, koska käsitteleminen on paljon helpompaa kuin suviitan varsan kanssa. Suviitan varsa meinaa olla niin arka, että syliin hyppää, kun yrität harjata tai taluttaa. Lempin varsa taas ottaa rauhallisesti ja vain kävelee perässä uteliaana, se jopa reippaasti matkusti kopissakin, kun Lempiä piti käyttää läheisellä siittolalla huuhdonnassa. Sillä jäi jälkeiset sisälle ja joutui käymään parikin kiekkaa eläinlääkärin luona. Onneksi kaikki on sujunut hyvin ja ei ole enää mitään isompaa huolta!


Kukaan tammoista ei tullut ekalla siemennyksellä tiineeksi. Likka siemennettiin toisen kerran ja on nyt tiine. Suviitakin on siemennetty uudestaan, mutta ei vielä tarkistettu. Rilla on siemennetty kahdesti, eikä kummallakaan vielä onnistunut, sen kohdun kanssa on ollut ongelmia, kun se kerää nestettä sinne, mutta nyt ennen kolmatta siemennystä se jäi siittolalle kauemmaksi aikaa, jotta pystyttiin tekemään tarvittavat toimenpiteet ennen siemennystä ja toivottavasti tällä kertaa onnistaisi!

Tallilla Chili ja Räppäri ovat saaneet liikuntaa kolmisen kertaa viikossa. Ollaan välillä käyty Kairassakin pienellä reipastelulla, mutta pääasiassa vain pellolla ajelua. Kengittäjä kävi viime viikolla ja Chilin takapää kengitettiin. Etupäässä ei kuulemma ollut mitään tarpeellista kengitettävää, kun sen itse aijemmin jo uudestaan kengitin. Taakse tamma sai pienillä hokeilla varustetut kengät, kun nuo sen takapolvet lukkiutuvat. Voin kyllä sanoa, että hokit auttoivat huomattavasti sillä kompurointi loppui kuin seinään!
Räppäri kengitettiin ympäri ja kavioita lyhennettiin taas oikeisiin mittoihin.

Käytiin torstaina Kalajoen raveissa. Räppäri juoksi koelänhdössä ja Piirto viidennessä.
Räppäri juoksi koelähdön läpi hyvällä ajalla, olettaen sen tämänhetkisen tilanteen. Nyt katsotaan sen kanssa vähän, mitä tehdään tulevan kanssa. Ainakin klinikkareissu olisi tarpeellinen.
Piirto juoksi samoin kuin ennenkin, ei mitään lisättävää :D



Niin ja tulihan sitä pudottua rattailtakin eilen illalla. Ei mitään pahempaa, Chili vähän säikähti jotain ja hyppäsi sivuloikan kun oltiin lähdössä pihasta pois. Kärryt hyppäsivät sitten traktorin peräkärryn nupin yli ja itse lensin päälleni maahan. Vähän on selkä, hartiat ja vainenkin kaula kipeä, mutta eiköhän tästä selvitä! Tekevälle sattuu! Hevonen oli onneksi niin ihana ja pysähtyi odottamaan rähmäkäpäläkuskia jotta tämä pääsisi kapuamaan takaisin rattaille :D

Olen myös Loikkaria ja tuota uutta kaksivuotiastakin ajanut jonkin verran, molemmat ovat menneet todella mukavasti!

Vielä lopuksi uusia kuvia, jotka ovat vähän heikonlaisia, mutta koittakaa kestää!









4 kommenttia:

  1. Tuli mieleen, että voisitko tehdä postauksia vaikka Räppärin ja Chilin treenaamisesta ja vaikka esimerkin niiden viikko-ohjelmasta? Molemmille vaikka omat postauksensa :)
    Ps. sun raippa on vieläkin Sepolla, hae se sieltä tallista jos tarvit x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voin! Oonki miettiny missä se on, pitää hakee joskus jos muistaa :D

      Poista
  2. Onko muilla raviopistolaisilla blogia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo parilla ainakin on
      http://matkallaravitulevaisuuteen.blogspot.fi
      http://veeraturunen.blogspot.fi

      Poista