torstai 7. toukokuuta 2015

Kesä tulee!

Taas on tovi vierähtänyt viime postauksesta.. Kuviakaan ei ole kunnolla tullut otettua, mutta laitetaan kännykkälaatua viime kuun varrelta, niitä on kertynyt monensorttista :)

Tässä ajassa onkin kerennyt jo jonkinmoista tapahtua. Takrok on startannut parisen kertaa viime kuussa, hyvillä sijoituksilla 4.,5., yksi startti meni penkin alle, kun lähdettiin matkaan korvat auki, ja tästä ruuna ei oikein pitänyt. Tällä hetkellä se on ollut vähän aikaa huililla, sen oikeaan etuseen tuli rupea ja jalka turposi jonkin verran eikä millään meinannut laskea, mutta ollaan onneksi jo paremmalla puolella ja ruvet saatu kuriin. 

Loikkarin kanssa ollaan ajeltu hölkkälenkkejä tiellä sen verran kuin pystyy. Siltä pitäisi sudenhampaat käydä poistattamassa tässä jossain vaiheessa. Suunnittelin, että ennen klinikkareissua voisin ajaa sen täällä Kaustisen radalla jos kerkeän, niin pääsee pitkästä aikaa kunnon radalle juoksemaan. Se on ollut vähän vasenohjainen ja uskon sen johtuvan juurikin sudenhampaista, koska se kuitenkin joinakin päivinä on todella hyväajoinen eikä paina yhtään.
Käytiin viime lauantaina Loikkarin ja Maksumiehen kanssa Lapinkairassa ajamassa vähän reippaampaa hölkkää. Loikkarin kanssa ajettiin oikeaan suuntaan kaksikierrosta lämmityksen jälkeen reippaampaa. Poika laittoi kyllä hyvin kaviota toisen eteen, vaikkakin oli aika laiska yksin juostessa. Hymyilytti kyllä koko päivän ajon jälkeen :)

Passi Randeliini
Varsoilla olisi ensi viikonloppuna ensimmäinen ajokerta. Henna tuli pari viikonloppua sitten avuksi ohjasajamaan ja molemmat toimi ohjasajossa oikeinkin hyvin. Hamppu on vähän herkän puoleinen, että etupää nousee kyllä kevyesti, mutta sama se on veljelläänkin jos oikein ärsyttää. Kake oli ekasta kerrasta lähtien ihan automaatti, ei olisi voinut paremmin varsa toimia. Viime viikonloppuna sitten ohjasajoin ne yksin ilman taluttajaa ja Kake jatkoi hyvää toimivuutta, mikä pisti opettajan hymyn korviin asti. Hampunkin kanssa päästiin alun jurrittelujen ja hyppelyiden jälkeen yhteisymmärrykseen ja sekin toimi sen jälkeen todella hyvin. Vaikka Hamppu onkin vähän vaikeampi, niin ärsytys laskee heti, kun näkee sen ravaavan, piru mikä ravi, niin hieno ja joustava! Ensi viikonloppuna olisi Hennan tarkoitus tulla taas avittamaan kärryttelyn kanssa ja katsotaan miten käy, ollaanko ihan puskassa vai vain lähellä puskaa :)

Passi Pylträys
Piirto on saanut ratsastusliikutusta, sillä viime viikonloppunakin kävi pikkutytöt ratsastamassa ja se uskollisesti ja kiltisti reippaili tyttöjen kanssa, vaikkakin vain pihassa. Ei sen kanssa uskalla tielle päästää kokemattomampia ratsastamaan, kun pian tullaan liian vauhdilla kotiin. Itse ratsastin sillä perjantaina vappukävelylenkin. Henna sillä kävi vieraillessaan vähän reippaamman lenkin selästä kun itse ajoin Loikkaria ja kyllä huomasi, että ruunalla oli virtaa, mutta ainahan sillä sitä on!


 Tammat on pyöreitä lihapullia, varsinkin Likka, mutta vielä on Suviitalla ja Likalla yli kuukausi aikaa, Rilla tulee vielä myöhemmin perästä, kun se oli vähän vaikeampi saada kantavaksi..

Tällä viikolla olen ollut ruokintavuorossa, mutta aamut eivät ole olleet niin kamalia herätä, kun joka aamu on ollut niin hyvä ilma. Tänä aamuna oli kyllä kaikista paras ja sama jatkunut koko päivän. Tällaista keliä viikonlopulle, kiitos!

Harjoittelupaikkakin selvisi kesälle. Viisi viikkoa ja takaisin Ruotsiin A-P Pakkasen tallille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti