tiistai 30. syyskuuta 2014

Toholammin tamma- ja varsanäyttelyt

Keskiviikkona Loikkari pääsi ekaa kertaa maailmalle. Ei kauemmaksi kuin Lapinkairaan, mutta pois kotona ja ihmisten ilmoille. Tiistai-iltana vielä kävin pesemässä ja rasvaamassa varusteita, kun tulin Kaustiselta, niinja tietysti pesin hevoset. Loikkari ei oikein nauttinut pesusta, mutta pakkohan se varsa on edustuskuntoon saada! Harjoiteltiin vielä juoksemista Loikkarin kanssa ja sehän yllättäen toimi!

Keskiviikkoaamuna sitten jännitys alkoi kohoamaan. Tallilla vielä puunausta ja hevoset koppiin. Loikkari matkusti todella herrasmiehen tapaisesti kopissa Likan kanssa, ei mitään ongelmia ollut. Paikan päällä varsa huomasikin sitten, että ollaan jossain muualla kuin kotona ja katseli ympärilleen pirteänä. Kopissa sain hyvin vaihdettua suitset ja laitettiin numero. Kun kopista päästiin ulos, alkoi herra huutaa muille ja yritti näyttää orimaisuuttaan. Ei se onneksi paha ollut, mutta vähän piti loikkia (kuten Loikkari-nimestä voi päätellä) vähän mihin sattuu ja esitellä itseään.

Loikkari oli numero yksi, jotne päästiin aloittamaan koko tapahtuma. Poika seisoi nätisti mittaukset, jalkojen tutkimiset ja hampaiden katsomiset, mistä voi olla ylpeä! Mutta, kun päästiin kolmiolle, aijemmin pelkästään kävelytaidon osaava varsa alkoikin innostua ja ei kävelyaskelia meinannut tulla. Käveli se jotkin sivut jokseenkin nätisti, mutta sekin oli työn ja tuskan takana. Ravissa poika juoksi lennokkaasti, vähän liian kovaa, mutta juoksi kuitenkin. Siitä se saikin parhaimman pisteen, eli 8. Seisotus onnistui jotenkuten, vaikka välillä pitikin pyöriä. Omat kädet ovat ihan mustelmia täynnä, kun se näykki ja otti kunnolla kiinni vähän väliä...







Loppujen lopuksi ekaksi kerraksi meni ihan hyvin, en vain osannut ihan noin suurta muutosta odottaa, kun aijemmin se on ollut ihan laama. Loikkari palkittiin II-, josta voi olla ylpeä! Loppupäivän Loikkari sai seurata muita hevosia kopista, välillä ilmoittaen, ettei kukaan häntä unohda.

Likan esittäjänä toimi raviopistossa opiskeleva kaverini Henna. Ensin Likalla oli ajokoe, joka meni todella hyvin, niinkuin odotettiinkin, koska Likka on ihan superhyvä ajaa. Ajosta se saikin maininnan "erittäin hyvä ajaa". Itse panikoin sitä, että entä jos se ei ole nätti enää ajon jälkeen ja taivaalta satava räntä ei yhtään rauhoittanut, mutta onneksi se loppui, ja Likkakin kerkesi edustuskuntoon ennen esittämistä.

Tarkistuksessa neiti ei suostunut olemaan paikallaan ja oli vähän hankala tarkistaa, käynti ja ravi sillä meni hyvin. Tamma kiersi kolmiota kuin vanha tekijä, onneksi! Seisotus oli taas hankala osa, mutta yllätyin kuitenkin positiivisesti, kun se välillä suostui seisomaankin. Likka sai kantakirjauksessa palkinnoksi III. Hyvät hepat! :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti